Nieuwe regels woonruimteverdeling

Per 1 juli 2019 zijn er in samenspraak met de gemeenten nieuwe regels over de verdeling van de woningen opgesteld. Er zijn een aantal belangrijke wijzigingen. Zo kunnen corporaties er voor kiezen om woningen te loten of jongeren onder de 23 jaar voorrang te geven. Hier leest u meer over de wijzigingen. 

Hoe werkt het?

Bekijk de video!

Via SVNK zoekt u naar sociale huurwoningen in de regio Noord-Kennemerland

Zoekt u een sociale huurwoning (tot € 720,42 per maand) in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk of Uitgeest?

Bekijk het filmpje om te zien hoe u via SVNK een nieuwe woning vindt.

Meer informatie & contact

Passend toewijzenUw gezamenlijke inkomen en uw huishoudgrootte bepalen op welke woningen u kunt reageren. Of u in aanmerking komt voor de woning hangt af van de huurprijs en de grootte van de woning.


Als u inlogt op Mijn overzicht, dan ziet u de woningen waarvoor u op basis van uw inschrijving in aanmerking komt. Let op: zorg ervoor dat uw inschrijving actueel is als u reageert op het woningaanbod. Blijkt tijdens de voorlopige aanbieding van de woning alsnog dat uw inkomen en huishoudgrootte niet passen bij de huurprijs, dan bieden wij u de woning niet aan.

Verdient u meer dan € 42.436 per jaar dan komt u helaas niet in aanmerking voor een sociale huurwoning in de regio.

 

Inloggen op Mijn overzicht

 

Meer informatie:
Wanneer moet ik mijn inschrijving verlengen?
Wat is passend toewijzen?
Mijn inkomen is gewijzigd. Wat moet ik doen? 
De samenstelling van mijn huishouden is gewijzigd. Wat moet ik doen?

Meer nieuws