Nieuws

Laatste nieuws

Uittreksels bevolkingsregister: rechtstreeks bij gemeente

30-06-2021

Voor een uittreksel BRP kunt u gewoon naar de website of balie van de gemeente gaan.

Als woningzoekende heeft u soms een uittreksel uit het bevolkingsregister van de gemeente (BRP, Basisregistratie Personen) nodig. Dat kunt u direct bij de gemeente aanvragen. In de praktijk blijkt dat mensen die zo’n uittreksel nodig hebben, vaak via een zoekopdracht in Google terechtkomen bij bedrijven die dit voor hen kunnen regelen. Zo’n bureau vraagt echter een bedrag voor de bemiddeling, bij de balie van het gemeentehuis moet u vervolgens nog een keer betalen voor het uittreksel zelf. De Verening Nederlandse Gemeenten heeft al een aantal keren met succes dergelijke bureaus/websites aangepakt, maar ze blijven opduiken.

Trap er dus niet in. Voor een uittreksel BRP kunt u gewoon naar de website of balie van de gemeente gaan. Extra kosten van een bureau zijn niet nodig.

Laatste nieuws

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?

Bent u uw inloggegevens voor SVNK kwijt? Via onderstaande knoppen kunt u een nieuw wachtwoord en/of uw gebruikersnaam opvragen.

Wachtwoord vergeten
 

Gebruikersnaam vergeten
 

Vraag aan SVNK

Heeft u vragen over uw inschrijving of deze website?
Neem dan contact op met SVNK via:

Contactformulier algemeen

Heeft u vragen over de betaling van uw inschrijfgeld of verlenging?
Neem dan contact op via:

Contactformulier betaling

Deze contactformulieren zijn niet bedoeld voor het doorgeven van wijzigingen aan uw inschrijving of voor vragen over (geadverteerde) woningen. Bij deze vragen neemt u rechtstreeks contact op met de corporatie die in de woningadvertentie staat vermeld. De contactgegevens kunt u vinden via onderstaande link:

Deelnemende corporaties

Niet tevreden of suggestie?

Bent u niet tevreden of heeft u een goed idee hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren?

Meld uw klacht of suggestie via onderstaande knop.

Klacht of suggestie