Nieuws

Laatste nieuws

Verhuizen? Schrijf je in als woningzoekende bij SVNK!

15-10-2021

Vorig jaar verliet het laatste kind van Carin Stuifbergen (59) het ouderlijk huis. Sindsdien heeft zij de grote eengezinswoning in Heerhugowaard helemaal voor zichzelf. Carin: “Er is zo’n hoge woningnood, hier hoort eigenlijk een gezin te wonen. In de toekomst wil ik verhuizen naar een kleinere woning, daarom heb ik me ingeschreven als woningzoekende bij SVNK.”

Jarenlang woonde Carin met veel plezier als alleenstaande moeder met haar 5 zoons in een grote eengezinswoning. Maar langzamerhand vlogen ze allemaal uit. Carin: “Ik zou in de toekomst graag iets kleiner wonen, bijvoorbeeld in een appartement met twee slaapkamers. Zodat ik wel logees kan ontvangen.”

Lange wachttijd
Ze heeft zich daarom ingeschreven als woningzoekende bij SVNK. “Ik heb mijn jongens indertijd al op hun 16e jaar ingeschreven bij een woningcorporatie, dat kon toen nog. De wachttijd voor een sociale huurwoning is sindsdien alleen maar langer geworden. Veel mensen weten niet, dat als je een sociale huurwoning huurt, je niet automatisch ingeschreven staat als woningzoekende. Want zodra je je huurcontract hebt getekend, vervalt je inschrijving. Of ze denken: ik schrijf me wel in tegen de tijd dat ik wil verhuizen. Als je zo denkt, dan kom je van een koude kermis thuis! Zodra ik had besloten dat ik ooit wilde verhuizen, heb ik me direct ingeschreven bij SVNK. Ik heb nu alle tijd om me te oriënteren. Ik zou daarom tegen iedereen willen zeggen: als je ooit weer wilt verhuizen naar een andere sociale huurwoning, zorg dan dat je je snel inschrijft als woningzoekende!”

Nieuwe stap
Carin zou graag volgend jaar verhuizen naar een appartement in Heerhugowaard. “Dan heb ik mijn studie afgerond, ik ben bezig met een omscholing tot administratief medewerker. Dat lijkt me een mooi moment voor een nieuwe stap in mijn leven.”

Wilt u ook verhuizen en zoekt u een sociale huurwoning (tot en met € 752,33 per maand) in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk of Uitgeest? Schrijft u zich dan nu in als woningzoekende bij SVNK. U betaalt eenmalig € 25,00 inschrijfkosten en u blijft ingeschreven staan totdat u een woning via SVNK heeft gevonden.

Laatste nieuws

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?

Bent u uw inloggegevens voor SVNK kwijt? Via onderstaande knoppen kunt u een nieuw wachtwoord en/of uw gebruikersnaam opvragen.

Wachtwoord vergeten
 

Gebruikersnaam vergeten
 

Vraag aan SVNK

Heeft u vragen over uw inschrijving of deze website?
Neem dan contact op met SVNK via:

Contactformulier algemeen

Heeft u vragen over de betaling van uw inschrijfgeld of verlenging?
Neem dan contact op via:

Contactformulier betaling

Deze contactformulieren zijn niet bedoeld voor het doorgeven van wijzigingen aan uw inschrijving of voor vragen over (geadverteerde) woningen. Bij deze vragen neemt u rechtstreeks contact op met de corporatie die in de woningadvertentie staat vermeld. De contactgegevens kunt u vinden via onderstaande link:

Deelnemende corporaties

Niet tevreden of suggestie?

Bent u niet tevreden of heeft u een goed idee hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren?

Meld uw klacht of suggestie via onderstaande knop.

Klacht of suggestie