Nieuws

Laatste nieuws

Woningcorporaties slaan handen ineen voor woningruil

04-04-2022

Extra service voor huurders. Via ruilmijnwoning.nl kunnen huurders die op zoek zijn naar een andere woning, zich nu direct aanmelden als geïnteresseerde in woningruil.

De woningcorporaties die zijn aangesloten bij de Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK) werken samen met ruilmijnwoning.nl. Via ruilmijnwoning.nl kunnen huurders die op zoek zijn naar een andere woning, zich nu direct aanmelden als geïnteresseerde in woningruil. Hun woning wordt daarmee geadverteerd op ruilmijnwoning.nl. De betrokken corporaties geven daarmee huurders een extra mogelijkheid om sneller een beter passende woning te vinden door te ruilen.

Een lange adem
Het is algemeen bekend dat veel mensen op zoek zijn naar een geschikte huurwoning, terwijl het aanbod zeer beperkt is. Voor het vinden van een passende huurwoning moeten woningenzoekenden helaas een lange adem hebben. Dat geldt ook voor woningzoekenden die nu al in een huurwoning wonen. Er zijn veel huurders die, zonder dat ze het weten, eigenlijk op elkaars woning zitten te wachten. Een woning kan nu bijvoorbeeld te klein, te groot of juist te duur zijn. Of er is een wens om gelijkvloers, dichter bij werk, voorzieningen of familie te wonen.

Samenwerking verruimt het aanbod
De samenwerking van SVNK met het platform ruilmijnwoning.nl verruimt voor huurders het aanbod van woningen. Vind je tussen het aanbod van (reguliere) woningen geen geschikte woning? Via de website van SVNK is via een directe link de website van ruilmijnwoning.nl te bezoeken om het aanbod voor woningruil te bekijken. Een bijkomend voordeel van woningruil is dat de opgebouwde inschrijfduur of wachttijd bij SVNK behouden blijft.

De woningnoodpuzzel
De deelnemende woningcorporaties van SVNK zien deze ontwikkeling als een bijdrage om de doorstroming van de sociale huurwoningen op gang te brengen. Met een woningtekort van landelijk ruim 300.000 woningen op dit moment is de situatie in de sociale huursector zeer zorgelijk. Met dit initiatief hopen de woningcorporaties een stukje bij te dragen aan deze gecompliceerde puzzel en meer woningzoekenden te kunnen voorzien van een woning die aansluit bij hun wensen en behoeften.

Klik hier voor alle info: www.svnk.nl/woningruil.

Laatste nieuws

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?

Bent u uw inloggegevens voor SVNK kwijt? Via onderstaande knoppen kunt u een nieuw wachtwoord en/of uw gebruikersnaam opvragen.

Wachtwoord vergeten
 

Gebruikersnaam vergeten
 

Vraag aan SVNK

Heeft u vragen over uw inschrijving of deze website?
Neem dan contact op met SVNK via:

Contactformulier algemeen

Heeft u vragen over de betaling van uw inschrijfgeld of verlenging?
Neem dan contact op via:

Contactformulier betaling

Deze contactformulieren zijn niet bedoeld voor het doorgeven van wijzigingen aan uw inschrijving of voor vragen over (geadverteerde) woningen. Bij deze vragen neemt u rechtstreeks contact op met de corporatie die in de woningadvertentie staat vermeld. De contactgegevens kunt u vinden via onderstaande link:

Deelnemende corporaties

Niet tevreden of suggestie?

Bent u niet tevreden of heeft u een goed idee hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren?

Meld uw klacht of suggestie via onderstaande knop.

Klacht of suggestie