Heeft u een vraag? Zoek eenvoudig het antwoord door bovenin het scherm op het vergrootglas te klikken en het onderwerp van uw vraag in te geven. Ook kunt u naar het onderwerp van uw vraag gaan door onderstaande knoppen.

Waar kan ik vrijesectorwoningen vinden?

We spreken van een vrije sector huurwoning wanneer de huurprijs boven de € 737,14 (prijspeil 2020) is. Indien u op zoek bent naar een huurwoning in de vrije sector, zijn er diverse mogelijkheden.

Op dit moment worden er geen vrije sectorwoningen op de SVNK website geadverteerd. Wanneer een woningcorporatie een vrije sector woning beschikbaar heeft wordt deze op de eigen website gepubliceerd. Soms wordt een externe partij, bijvoorbeeld een makelaar, ingeschakeld.

Voor vrije sector huurwoningen hoeft u niet ingeschreven te zijn als woningzoekende bij SVNK. Het aanbod van vrije sectorwoningen via een corporatie is zeer beperkt. Er zijn ook commerciële partijen of particulieren die vrije sector huurwoningen aanbieden.

Bijvoorbeeld:  

Funda: www.funda.nl

Pararius: www.pararius.nl

Commerciële nieuwbouw
De Coraal te Heerhugowaard ~ www.hurenindecoraal.nl  ~ 56 vrije sector huurappartementen met een huurprijs vanaf € 820 per maand, prognose oplevering: april 2020.

Inschrijven voor deze huurwoningen is mogelijk via de (project)website.