Heeft u een vraag? Zoek eenvoudig het antwoord door bovenin het scherm op het vergrootglas te klikken en het onderwerp van uw vraag in te geven. Ook kunt u naar het onderwerp van uw vraag gaan door onderstaande knoppen.

Wat is beter: samen inschrijven of ieder apart?

Dit is iets wat u zelf kunt afwegen.

Alleen degene op wiens naam de inschrijving staat bouwt inschrijfduur op en kan reageren op woningen. Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, heeft uw partner precies dezelfde rechten. Uw partner wordt bijvoorbeeld automatisch medehuurder als u een huurovereenkomst aangaat, zelfs als zijn of haar handtekening niet op de overeenkomst staat. Het is dus niet nodig voor getrouwde stellen om beiden ingeschreven te staan.

U kunt ieder apart ingeschreven staan en uiteindelijk samen een woning aanvaarden. Dan vervallen de beide inschrijvingen automatisch. Apart ingeschreven staan, betekent ook twee keer inschrijfkosten betalen. Door de inschrijving samen te voegen bespaart u dus kosten.
Aan de andere kant, de wachttijd voor een woning kan lang zijn. Wellicht verandert er iets in de relatie en bent u mogelijk niet meer samen. In dit geval is het handig om toch apart ingeschreven te staan en zelf wachttijd op te bouwen.