Heeft u een vraag? Zoek eenvoudig het antwoord door bovenin het scherm op het vergrootglas te klikken en het onderwerp van uw vraag in te geven. Ook kunt u naar het onderwerp van uw vraag gaan door onderstaande knoppen.

Krijg ik voorrang voor gelijkvloerse woningen?

U krijgt voorrang voor gelijkvloerse woningen als u in het bezit bent van een huisvestingsindicatie, afgegeven door een van de gemeenten binnen het SVNK-gebied (gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Heiloo, Castricum of Uitgeest). Een zorgindicatie (van CIZ) geeft geen voorrang. 

Als uw huidige woning niet meer geschikt is vanwege lichamelijke beperkingen en u wilt verhuizen naar een gelijkvloerse woning, kunt u een huisvestingsindicatie aanvragen bij de gemeenten binnen het SVNK-gebied. Voorwaarde is dat u zelfstandig woont in een van deze gemeenten.

Als de gemeente u een huisvestingsindicatie toekent, wordt dit geregistreerd bij uw inschrijving van SVNK. Alleen dan krijgt u voorrang bij gelijkvloerse woningen. Deze woningen herkent u aan het plaatje hiernaast, dat bij de woningpublicatie staat.

Zorg er voor dat de huisvestingsindicatie wordt geregistreerd bij uw inschrijving van SVNK. Alleen dan krijgt u voorrang bij gelijkvloerse woningen. Deze herkent u aan het plaatje hiernaast.