Heeft u een vraag? Zoek eenvoudig het antwoord door bovenin het scherm op het vergrootglas te klikken en het onderwerp van uw vraag in te geven. Ook kunt u naar het onderwerp van uw vraag gaan door onderstaande knoppen.

Ik krijg alimentatie voor mij en voor mijn kinderen. Als ik mij inschrijf, mag ik dit bij dan optellen bij het fiscale jaarinkomen?

U moet uitgaan van het inkomen dat staat vermeld op uw inkomensverklaring van de Belastingdienst of je belastingaanslag. In die verklaring is al rekening gehouden met te betalen of te ontvangen partneralimentatie. Kinderalimentatie telt niet mee bij het verzamelinkomen. Als u zelf alimentatie ontvangt uw je ex-partner dan moet u dit meetellen bij uw inkomen.

Als uw inkomen recent gedaald of gestegen is door bijvoorbeeld werkeloosheid of een scheiding, dan vult u het actuele verzamelinkomen in bij uw inschrijving. Hierdoor kunt u reageren op woningen die passen bij uw huidige verzamelinkomen. Op het moment dat u dan een woning gaat huren berekent de woningcorporatie het precieze actuele verzamelinkomen.