Heeft u een vraag? Zoek eenvoudig het antwoord door bovenin het scherm op het vergrootglas te klikken en het onderwerp van uw vraag in te geven. Ook kunt u naar het onderwerp van uw vraag gaan door onderstaande knoppen.

Waarom kan ik niet op alle woningen reageren?

  • U kunt alleen reageren op woningen waarvan de huurprijs past bij uw inkomen. Dit is 'passend toewijzen'. Als u ingelogd bent, ziet u automatisch de woningen die passen bij uw inkomen (passend aanbod).
  • Als u jonger dan 23 jaar bent en u heeft een laag inkomen dan kunt u binnen het passend aanbod alleen huurtoeslag ontvangen bij woningen met een rekenhuur die lager is dan € 432,51 (prijspeil 2020). Als u een kind heeft, gehandicapt bent, of als u een partner heeft die ouder is dan 23 jaar dan kunt u wel huurtoeslag ontvangen bij woningen binnen het passend aanbod. 
    Corporaties kunnen ervoor kiezen om woningen met een rekenhuur lager dan € 432,51 met voorrang toe te wijzen aan jongeren onder de 23 jaar. Dit staat dan vermeld bij de advertentie. 
  • Als uw huishouden uit 1 persoon bestaat, kunt u niet reageren op woningen met 3 of meer slaapkamers. Dit geldt voor zowel eengezinswoningen als appartementen.