Heeft u een vraag? Zoek eenvoudig het antwoord door bovenin het scherm op het vergrootglas te klikken en het onderwerp van uw vraag in te geven. Ook kunt u naar het onderwerp van uw vraag gaan door onderstaande knoppen.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar en staan op dezelfde inschrijving. Kunnen we allebei een inschrijving krijgen met de oude inschrijftijd?

Als u uit elkaar gaat, kunt u uw inschrijving laten splitsen. Dit kan met behulp van een volledig ingevuld splitsingsformulier. Dit formulier vult u samen in en kunt u doormailen, opsturen of afgeven bij een van de bij SVNK aangesloten corporaties.

De aanvrager van de splitsing krijgt een nieuw inschrijfnummer, de ander behoudt het originele nummer. Beiden behouden de originele inschrijfdatum. Wanneer de tweede persoon pas later op de inschrijving is bijgeschreven krijgt u beiden uw eigen opgebouwde inschrijftijd. Voor de persoon die later op de inschrijving is bijgeschreven geldt als inschrijfdatum het moment van bijschrijving.

De nieuwe inschrijving kost € 7,50 per jaar. SVNK stuurt de nieuwe inschrijver daarvoor een factuur. Na betaling kunt u beiden apart reageren op woningen.

Let op: splitsen kan niet als u al samen gereageerd heeft op een woning en de corporatie u de woning aanbiedt. Op het moment dat u reageerde stond u samen ingeschreven, u komt dan ook samen op de huurovereenkomst. Wilt u dat niet dan moet u eerst de inschrijving laten splitsen, waarna beiden apart op woningen kunt reageren. De woningaanbieding vervalt.