Passend toewijzen

Passend toewijzen
Sinds1 januari 2016 zijn verhuurders verplicht sociale huurwoningen 'passend' toe te wijzen (volgens regelgeving van de Overheid). Doel is dat de woningzoekenden met de laagste inkomens alleen de huurwoningen met de laagste huurprijzen gaan huren. Dit betekent dat mensen met een laag inkomen niet meer op alle huurwoningen kunnen reageren die op deze website worden geadverteerd.

Op welke woningen kunt u reageren?
U kunt alleen op woningen reageren als uw inkomen past bij de huurprijs (zie het overzicht hieronder). Voorbeeld: bestaat uw huishouden uit 1 persoon, met een verzamelinkomen lager dan 22.200 euro per jaar, dan kunt u alleen op woningen reageren waarvan de netto huur lager is dan € 592,55 (prijspeil 2017).

U heeft een inkomen onder de huurtoeslaggrens:

De AOW-leeftijd is in 2017: 65 jaar en 9 maanden.

Uw inkomen is hoger, maar maximaal 40.349 euro
Is uw verzamelinkomen hoger dan bovengenoemde bedragen in de tabel, maar lager dan € 40.349,- dan kunt u reageren op alle woningen met een huurprijs tot € 710,68.

Uw inkomen is hoger dan 40.349 euro
Als uw verzamelinkomen hoger is dan 40.349 euro kunt u niet reageren op sociale huurwoningen (dat zijn woningen met een netto huurprijs tot € 710,68). In dat geval kijkt u bij het aanbod bij het tabblad ‘vrije sector’. 

Uw passend aanbod
Als u klikt op het tabblad ‘mijn gegevens’ kunt u vervolgens op ‘mijn passend aanbod’ klikken. U ziet dan alle woningen die passen bij uw inkomen en huishoudgrootte.

Tip: pas ook uw ‘zoekprofiel’ aan
Als u bijvoorbeeld niet meer kunt reageren op woningen duurder dan € 592,55 heeft het ook geen zin om deze aan te vinken in uw zoekprofiel. Vink dan alleen de huurprijsklassen aan tot € 592,55.

Inloggen

Login
Wachtwoord vergeten?
Geen wachtwoord?