Woningaanbod


Bent u op zoek naar een woning in de regio Alkmaar? Maak hieronder uw keuze. 

Sociale huur Vrije sector huur Koop Koop


Vooraankondiging   Tien sociale huurwoningen in Oterleek
Nieuwbouw Dorpsstraat Oterleek. Acht appartementen en twee kleine eengezinswoningen.

De locatie
De nieuwbouw van de Dorpsstraat ligt in het mooie pittoreske Oterleek. Een klein dorp in de gemeente Alkmaar. Het dorp ligt binnen de Westfriese Omringdijk en het kan daarom tot West-Friesland gerekend worden.
 
Het project
Het ontwerp van deze nieuwbouw is van Hooyschuur B.V. Zij hebben gekozen voor twee gebouwen met een landelijke uitstraling.
De nieuwbouw aan de Dorpsstraat draagt bij aan de dorpse vernieuwing van het prachtige Oterleek. Tegelijkertijd hebben de gebouwen, dankzij het ontwerp en materiaalgebruik, een karakteristiek en eigentijds aanzien. In dit project worden acht appartementen en twee kleine eengezinswoningen gebouwd. Dit zijn sociale huurwoningen.
 
De woningen
De appartementen en eengezinswoningen hebben twee slaapkamers en zijn tussen de 82 en 100 m2. Ze beschikken over een kleine buitenruimte of balkon en hebben een aparte fietsenberging. De appartementen zijn gelegen op begane grond of op de eerste verdieping (zónder lift en mét inpandige trap naar de tweede verdieping).
 
De bouw
De bouw is november 2015 gestart. Onder voorbehoud worden de woningen na de zomer 2016 opgeleverd.
 
De kosten
De netto huurprijs van alle woningen zal circa € 584,00 bedragen. Deze huurprijs valt binnen de grenzen voor het aanvragen van huurtoeslag voor personen vanaf 23 jaar. Let op: 1 januari 2016 gelden nieuwe toewijzingsregels voor het passend toewijzen. Meer informatie vindt u op onze website www.wooncompagnie.nl. De servicekosten  (voor elektra algemene ruimten, glasverzekering) zijn hier niet bij inbegrepen. De eerste huurverhoging vindt plaats per 1 juli 2017.
 
Interesse?
De toewijzing van de woningen wordt verzorgd door Wooncompagnie, vestiging Purmerend. Om in aanmerking te komen dient u als woningzoekende ingeschreven te staan bij SVNK. De woningen worden geadverteerd op dinsdag 3 mei 2016 via www.svnk.nl. U kunt reageren tot vrijdag 13 mei 2016 09.00 uur. Daarna sluit de reactietermijn. De toewijzing van de woningen zal in de weken hierna geschieden. De toewijzingscriteria worden vermeld in de advertentie.
 
Vragen?
Heeft u vragen over de te volgen procedure of over de vorderingen van het project? Stuur dan een e-mail naar woningzoekenden@wooncompagnie.nl of bel met Klantcontact via 0900 20 22 373 (lokaal tarief).

REAGEREN OP WONINGEN

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning heeft u een Inkomensverklaring nodig. Vraag uw inkomensverklaring alvast (gratis) aan bij de Belastingdienst. Het telefoonnummer is 0800 0543. Zij sturen u dan binnen 5 werkdagen uw Inkomensverklaring toe. Klik hier voor meer informatie. Een inkomensverklaring 2014 is geldig tot juni 2016. 

Elke woning staat minimaal 7 dagen op de website. In de advertentie staat tot wanneer u op de woning kunt reageren. Als u één keer per week op de website kijkt, mist u dus nooit een woning. Maar dit is makkelijker te regelen met het zoekprofiel.

U kunt op maximaal twee woningadvertenties tegelijk reageren.

U kunt een reactie altijd ongedaan maken als u op een andere woning wilt reageren, die meer aan uw wensen voldoet.

Advertenties voor nieuwbouwwoningen staan vaak enkele weken open. U kunt er voor kiezen pas in de laatste week te reageren, zodat u in de tussentijd ook op andere woningen kunt reageren.

Maak een persoonlijk zoekprofiel aan en ontvang automatisch een e-mail zodra er een woning geadverteerd wordt die aan uw wensen voldoet. Meer uitleg hieronder.

Het is niet nodig om te reageren op woningen om ingeschreven te blijven. Reageer daarom alleen op woningen waar u echt interesse voor heeft.PERSOONLIJK ZOEKPROFIEL
Automatisch uw wenswoning in uw mailbox
Op de pagina 'Mijn gegevens' kunt u bij 'mijn zoekprofiel' invullen wat voor woning u zoekt en waar. U ontvangt dan een e-mail op het moment dat er een woning beschikbaar komt die aan uw wensen voldoet. U kunt vervolgens via deze website op de woning reageren. Zo mist u nooit een woning naar uw wens!


Zoeken voor iemand anders
Het zoekprofiel en de automatische e-mails zijn ook heel handig als u bijvoorbeeld een woning zoekt voor iemand die niet zelf over internet beschikt (bijvoorbeeld uw ouders). Bij hun inschrijfgegevens zet u dan uw eigen e-mailadres. U hoeft dan niet elke week te kijken op deze website, maar krijgt het gewenste aanbod in uw mailbox. Zo kunt u iemand helpen met zoeken en reageren, zonder dat het u veel tijd kost.NIETS LATEN HOREN? INSCHRIJVING GEBLOKKEERD!
Het komt vaak voor dat mensen na een woningaanbieding of (groeps)bezichtiging niets van zich laten horen. Dat kost de corporatie veel tijd.

Laat u niets horen? Dan blokkeren wij uw inschrijving!
Stel u hebt gereageerd op een woning en u komt ervoor in aanmerking. De corporatie nodigt u dan uit voor een (groeps)bezichtiging. Als u geen interesse heeft voor de woning, laat dit de corporatie dan even weten!

Voor alle duidelijkheid: u mag de woning altijd weigeren (ook na een bezichtiging en weigeren mag zo vaak u wilt), maar bespaar de corporatie tijd en geef uw afmelding even door. Dit mag uiteraard telefonisch of per e-mail.

Blokkade na drie keer
Als u niets laat horen of zonder afbericht niet komt opdagen bij een (groeps)bezichtiging, dan loopt u het risico te worden geblokkeerd. Als u drie keer niets laat horen, dan blokkeren wij uw inschrijving.

Met een geblokkeerde inschrijving kunt u niet meer reageren op het woningaanbod. U krijgt dan een melding in uw scherm dat u contact kunt opnemen met een SVNK-corporatie. Uw inschrijving en inschrijftijd bij SVNK blijven tijdens de blokkade wel gewoon behouden.

Blokkade opheffen
U kunt de blokkade heel eenvoudig opheffen door te bellen met één van de SVNK-woningcorporaties. De contactgegevens vindt u hier.

Inloggen

Login
Wachtwoord vergeten?
Geen wachtwoord?